Bani europeni pentru antreprenorii din IT și industrii creative din Nord-Vest. Au fost semnate primele contracte

14 antreprenori din Cluj primesc câte 40.000 de euro pentru a-și dezvolta propriile afaceri. Acestea sunt în domeniul IT și în cel al industriilor creative. Patru dintre ei au semnat deja contractele.

Ei au participat la sesiuni de întocmire a planurilor de afaceri și mentorat, astfel încât business-urile lor să se poată impune pe piață.

În total, 48 de antrepenori din Nord-Vest sunt finanțați pentru noile afaceri în proiectul Critbiz, finanțat prin programul european Start-Up Plus. Unsprezece antreprenori au semnat deja contractele de finanțare, iar patru dintre aceștia sunt din Cluj. Ceilalți antreprenori clujeni urmează să semneze contracte în perioada următoare.

„Trei dintre afaceri sunt din industrii creative și una este pe domeniul IT. Aceasta din urmă dorește să se focuseze pe crearea unor conținuturi online și dezvoltarea unor platforme, în timp ce industriile creative se focusează pe anumite nișe care țin și de artizanat, dar și de branding și design. Sperăm, în primul rând, că toate cele 48 de companii vor deveni sustenabile și nu vor da faliment. Eu aș dori ca majoritatea dintre ele să fie pe piață și peste 3-4 ani”, a declarat la EBS Radio Farkas Andras, coordonatorul proiectului.

Antreprenorii au primit, în primă fază, 75% din finanțare, iar pentru a obține și restul banilor, trebuie să înregistreze o cifră de afaceri de 9.000 de euro în primul an și să păstreze numărul minim de doi angajați.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: