Alianța Vestului: Cluj-Napoca, Timișoara, Arad și Oradea vor fi legate printr-o platformă digitală comună

Prima întâlnire de lucru a Alianței Vestului a avut loc la Arad. Reprezentanții orașelor Cluj-Napoca, Timișoara, Arad și Oradea au convenit realizarea unei platforme digitale comună, care va lega municipiile pe partea de IT și de turism.

„Prima parte a întâlnirii a fost rezervată discuţiilor pe partea de statut, paşii premergători entităţii juridice în care se constituie Alianţa. În acest sens, la începutul săptămânii viitoare va fi finalizat primul draft al documentelor constitutive ale Asociaţiei, iar în primele două luni ale anului viitor ele vor fi supuse votului în cele patru Consilii Locale. În a doua parte a întâlnirii s-a discutat despre armonizarea calendarelor culturale a celor patru orașe şi s-a decis modalitatea prin care municipiile din Alianţa Vestului vor sprijini Timişoara care devine capitală culturală europeană în 2021”, a transmis Primăria Arad printr-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

„Tot cu ocazia întâlnirii de la Arad s-a stabilit calendarul următoarelor întâlniri tehnice. Prima va fi la Timişoara în perioada 11-13 ianuarie 2019, iar cea de a doua, la Cluj Napoca în perioada 18-20 ianuarie 2019. La aceasta din urmă vor participa atât edilii celor patru oraşe cât şi personalul tehnic desemnat pentru a discuta despre realizarea unei platforme digitale comune, menite să lege municipiile pe partea de IT şi de destinaţii. Se intenţionează ca prin intermediul acestei platforme să se acceseze, de exemplu, anumite trasee sau circuite turistice, corelate între ele, cu tot ce înseamnă acces la partea rutieră, feroviară, transport în comun şamd. Finele lunii ianuarie, va fi marcat de întâlnirea de lucru a reprezentaţilor Asociaţiei cu cei ai Băncii Mondiale”, se mai arată în comunicat.

Primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea au lansat, la începutul lunii decembrie, Alianţa Vestului (AVE), parteneriat prin care vor să atragă fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.

Ne poți asculta și aici: