AloPedi: Aproape 8.000 de părinți au fost ajutați cu sfaturi pentru îngrijirea copiilor bolnavi

Aproape 8.000 de părinți au solicitat și au primit sfaturi pentru îngrijirea copiilor bolnavi, în primele nouă luni ale acestui an, la call center-ul AloPedi.

Din totalul părinților care au sunat, 70% au apelat serviciul de sfat medical telefonic de urgență pentru probleme care nu au impus evaluarea imediată a copilului. Serviciul call center AloPedi-0364.917 este deservit de specialiști din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, aflat în subordinea Consiliului Județean Cluj. „Numărul tot mai mare de părinți care apelează serviciul gratuit AloPedi demonstrează faptul că profesionalismul și dăruirea acestor medici aflați permanent în slujba micilor pacienți, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, sunt apreciate de clujeni și nu numai”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Potrivit specialiștilor, doar în opt cazuri a fost nevoie ca medicul de gardă să solicite intervenția Ambulanței pentru acordarea de îngrijiri medicale copilului pentru care s-a apelat. De asemenea, pentru alți 848 de copii a fost nevoie de consult medical imediat, în acest sens medicul de gardă a recomandat prezentarea pacienților la serviciul de urgență.

Cele mai multe apeluri au vizat în utlima lună problemele digestive și respiratorii.

Ne poți asculta și aici: