Ambulanță socială pentru locuitorii de la sat

Locuitorii din mai multe sate clujene vor avea parte de asistență medicală și consultanță juridică, dar și servicii de asistență socială.

Asta cu ajutorul unei ambulanțe sociale, pe care reprezentanții asociației Beard Brothers vor să o cumpere pentru comunitățile din satele județului Cluj, dar și din Transilvania. Campania de strângere de fonduri va începe în 19 august.

„Practic, cu mașinile astea vom merge în zonele rurale și vom rezolva problemele de acolo, pentru că în zona rurală este mult mai greu accesul la astfel de servicii. Deja am făcut studiu în zece comunități din afara Clujului și am găsit o comunitate cu 300 oameni care nici măcar nu au acte de identitate. Adică este o nevoie reală în zona asta, și pe parte socială, și juridică, și medicală. Va fi un proiect mai amplu pentru că este în colaborare cu toate facultățile sau cu entități juridice”, a declarat președintele Beard Brothers, Cornel Hoza.

Ambulanța socială va costa aproximativ 90.000 de euro, iar strângerea de fonduri va începe în cadrul ediției de acest an a competiției Walking Month, în care clujenii se întrec în numărul de pași parcurși pe jos. Recent, asociația Beard Brothers a finalizat achiziționarea celei de-a doua ambulanțe pentru serviciul SMURD Cluj, în decursul unui an.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: