Din cauza defecțiunilor, ambulanțele SMURD Cluj nu au putut fi folosite anul trecut, cumulat, timp de 1.200 de zile

Cele 12 ambulanțe SMURD ale ISU Cluj nu au putut fi folosite anul trecut, cumulat, timp de aproape trei ani, adică 1.200 de zile, din cauza defecțiunilor.

„În 2018 am fost în imposibilitatea de a menține în intervenție toate ambulanțele SMURD, astfel că am avut 1.195 de zile, ceea ce înseamnă cumulat 3 ani, în care una sau mai multe ambulanțe SMURD au fost scoase din intervenție. În luna mai, de exemplu, am avut 6 ambulanțe în același timp scoase din intervenție, din cele 12 câte avem, ceea ce înseamnă că jumătate nu au funcționat. A fost o lună grea, cu multe intervenții”, a declarat Ion Moldovan, șeful ISU Cluj.

Acesta a precizat că din cauza parcului auto învechit și numărul de intervenții a scăzut anul trecut cu 1.000, față de cel înregistrat în 2017.

32% din autovehiculele de intervenție ale ISU Cluj au norma de exploatare depășită, iar unitatea are un deficit de 84 de autovehicule și autospeciale, 12 bărci și 23 de remorci. Șeful ISU Cluj a subliniat că se înregistrează și un deficit de personal, în condițiile în care schema prevede un număr de 783 de angajați, iar numărul posturilor ocupate se ridică la 736.

Ne poți asculta și aici: