Ansamblul studențesc clujean „Mugurelul” a devenit membru al Consiliului Internațional al Dansului UNESCO

Ansamblul folcloric „Mugurelul” al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va promova dansul popular românesc în afara granițelor ca membru al Consiliului Intenațional al Dansului din cadrul UNESCO.

Nominalizarea Ansamblului „Mugurelul” a fost formulată recent de un membru al Consiliului ca urmare a contribuției la dezvoltarea și promovarea dansului.

„Nominalizarea și noua calitate pe care o avem, aceea de membru al Consiliului Internațional al Dansului, reprezintă nu doar o recunoaștere a rezultatelor noastre de până acum, ci și o ușă deschisă spre internaționalizare, o șansă uriașă de a ne face cunoscuți, de a stabili parteneriate și de a promova intens dansul popular românesc în afara granițelor Românei”, a declarat coordonatorul Ansamblului „Mugurelul”, profesorul coregraf Paul Remeș.

Consiliul Internațional al Dansului reprezintă oficial toate formele de dans din toate țările lumii și este o organizație neguvernamentală, fondată în anul 1973, în cadrul sediului general UNESCO din Paris.

Consiliul reunește federații, asociații, școli, companii și persoane din peste 170 de țări.

Sursa foto: Facebook/Ansamblul Mugurelul

Ne poți asculta și aici: