Anul Nou aduce scumpiri la abonamentele de parcare din zona centrală

Clujenii care își lasă mașinile în zona 2 a orașului vor plăti dublu pentru abonamentele lunare. Măsura a fost luată de Primărie pentru a fluidiza traficul în centrul orașului.

Numeroși clujeni au ales să își plătească încă din acest an, cu anticipație, abonamentele de parcare pentru anul viitor. Dublarea tarifelor la abonamentele lunare nu îi încântă, însă, pe aceștia.

„E foarte rău. E dublu. Fiul meu are servici în zona centrală și trebuie să vină din Florești cu mașina”, spune o femeie.

„Sincer, ne așteptam la o majorare a tarifului. Dublu e cam multișor, dar ținând cont că poate se speră la o fluidizare a traficului în zona centrală , o să plătim”, a spus și un clujean care și-a făcut deja abonament de parcare.

Primăria a luat aceste măsuri pentru a-i încuraja pe clujeni să folosească mijloacele de transport în comun.

„În ceea ce privește abonamentele pe zona 2, Primaria va dubla practic prețul pentru persoane fizice, adică de la 50 de lei, abonamentul se va face 100 de lei pe lună. În ceea ce privește persoanele juridice, care plăteau până acum 70 de lei pe un abonament de lună, vor plăti 140 de lei. Nu se pune problema de majorare a abonamentelor pentru riverani, care vor rămâne neschimbate, respectiv vor fi de 25 de lei pe lună”, a declarat pentru EBS Radio Iulia Perșa, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

De la 1 ianuarie și tarifele pentru zona 1, se majorează. Astfel, pentru o jumătate de oră de parcare în zona ultracentrală, șoferii vor plăti 3,5 lei în loc de 2 lei, respectiv 7 lei în loc de 5 lei, pentru o oră. Depășirea a două ore de staționare aduce tarife duble.

Ovidiu Cornea

Te-ar mai putea interesa

X
X
X