FOTO | Peste 4.600 de elevi au circulat cu autobuzele școlare în prima săptămână de școală

Autoritățile spun că peste 500 de mașini au „dispărut” din trafic în centrul orașului datorită acestor autobuze dedicate transportului elevilor.

4.663 de elevi au folosit autobuzele de pe toate cele 12 trasee. Cele mai solicitate sunt autobuzele din Mănăștur, care în prima săptămână au transportat 1.826 de elevi și Mărăști, de unde au venit la școlile din centru 1.342 de elevi.

Autobuzul din Zorilor a transportat la și de la școală 625 elevi, cel din cartierul Grigorescu – 468 de elevi și cel din cartierul Gheorgheni – 402 elevi.

Implementarea acestui proiect, cerut de clujeni, a contribuit la descongestionarea traficului în zona centrală a Clujului. Autoritățile spun că peste 500 de mașini nu mai traversează zona centrală în fiecare dimineață pentru transportul elevilor cu mașina personală.

Începând cu acest an școlar, Primăria Cluj-Napoca împreună cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca au extins transportul cu autobuzele școlare pentru elevi, de la 5 la 12 trasee și la mai multe școli din municipiu.

Cele 7 trasee noi deservesc elevii din ciclul primar de la Seminarul Teologic Ortodox, Seminarul „Bathory Istvan„, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Teologic Reformat, Liceul Teoretic „Apáczai Csere János”, Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” și Colegiul Național „George Coșbuc”.

 

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

 

Ne poți asculta și aici: