Aplicația pentru înscrierea în programul Start-Up Nation 2018 se deschide joi, 27 decembrie

Aplicația, care se deschide la ora 11.00, va rămâne deschisă timp de 30 de zile lucrătoare. Alocația financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei pentru fiecare beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare.

Calcularea punctajului planului de afaceri se va face în timp real şi transparent, conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile.

„Platforma informatică este pregătită pentru lansarea înscrierilor. Îi încurajez pe antreprenori să depună planuri de afaceri sustenabile și să evalueze foarte corect numărul de locuri de muncă create, pentru că, atrag atenția, punctajul încurajează achiziția de echipamente tehnologice. Start-Up Nation va fi un program simplu și intuitiv, cu mai puțină birocrație. Antreprenorul trebuie să se ocupe de afacerea lui, nu să plimbe hârtii”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

În acest program se pot înscrie societățile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului.

Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Testarea aplicației electronice de înscriere în Programul Strat-Up Nation a avut loc în perioada 14 – 16 decembrie. Între 14 și 16 decembrie, 2.477 de utilizatori au testat aplicația de înscriere în programul Start-Up Nation.

Procedura de implementare a programului Start-Up Nation poate fi studiată accesând acest link.

Citește și:

Antreprenori clujeni nemulțumiți de ediția 2018 a Start-Up Nation. Directorul Agenției pentru IMM-uri: „Programul poate elimina disparitățile din zona de Nord-Vest”

Sursa foto: pixabay.com

X
X
X