Aproape 6% din mașinile verificate de inspectorii RAR prezentau pericol de accidente

Aproximativ 1.700 dintre cele peste 33.000 de mașini verificate în primul semestru al anului de inspectorii Registrului Auto Român (RAR) prezentau pericol de accidente.

Verificările au fost făcute în trafic de inspectori RAR și polițiști. FOTO: Cristina Năstasă, EBS Radio

Controalele au fost făcute în trafic, la nivel național. Potrivit reprezentanților RAR, aproape jumătate dintre vehicule erau neconforme. Cele mai multe probleme identificate de inspectori au vizat sistemele de iluminare și semnalizare, cel de reducere a emisiilor poluante sau sistemele de frânare și direcție.

„La nivel national, aproximativ una din 10 mașini trase pe dreapta de poliție și verificate de RAR poluau peste limita legală admisă”, susțin reprezentanții RAR într-un comunicat de presă.

În urma deficiențelor constatate, inspectorii și polițiștii au aplicat, în primele șase luni ale anului, peste 11 mii de amenzi, au retras 8.480 de certificate de înmatriculare și au reținut 258 de permise de conducere.

Directorul general al RAR, George Adrian Dincă, susține că rezultatele acestor controale nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Citește și:

Guvernul vrea să-i penalizeze pe proprietarii mașinilor care poluează