Au început înscrierile în creșele clujene. Numărul locurilor e aproape de cinci ori mai mic ca anul trecut

Astăzi au început înscrierile în creșele publice clujene, dar numărul de locuri noi disponibile din toamne este unul redus.

Este vorba de doar 143 de locuri noi, deși în fiecare an se înregistrează peste 1.600 de cereri din partea părinților.

Situația se datorează exclusiv măsurilor de distanțare în vigoare pentru aceste unități, susțin autoritățile. Chiar dacă numărul de locuri este de aproape cinci ori mai mic decât cel de anul trecut, acesta ar putea fi suplimentat.

„Dacă ar fi trebuit să respectăm legislația în vigoare înainte de pandemie, atunci am fi avut 880 de locuri, cu creșa de pe Grigore Alexandrescu, care se va finaliza până în 15 octombrie. Sfătuiesc în continuare părinții să depună solicitare și, în funcție de legislația în vigoare, se vor suplimenta locurile, dacă se schimbă această legislație cu privire la respectarea distanțării sociale, că ați văzut 4,5 metri pătrați pentru fiecare copil din creșă trebuie asigurați”, a declarat viceprimarul Olah Emese.

Înscrierile în creșe se fac de astăzi până în 17 iulie, online, dar și la sediul fizic a opt dintre cele 16 creșe publice.

Părinții care nu reușesc să obțină un loc în creșă pentru copiii lor, pot solicita sprijinul financiar pentru plata unei bone, care variază între 250 și 710 lei pe lună.

 

Ovidiu Cornea