Au început înscrierile pentru programul Start-Up Nation. Finanțarea nerambursabilă pentru IMM-uri poate ajunge la 200.000 de lei

Antreprenorii  se pot înscrie, de astăzi, în programul Start-Up Nation. Sunt finanțate întreprinderi mici și mijlocii din mai multe domenii.

10.000 de antreprenori sunt așteptați să se înscrie în acest program.

Sunt eligibile societățile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului.

Conform proiectului, finanțarea nerambursabilă, care este de maximum 200.000 lei per beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor.

În acest an, banii se acordă în baza unui nou criteriu. Astfel, start-up-urile din județele cu o densitate mai mare de patru IMM-uri la suta de locuitori, cum este și cazul Clujului, primesc cu 15 puncte mai puțin decât afacerile din județele cu mai puține întreprinderi.

Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să îl mențină ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Aplicația pentru înscrieri va rămâne deschisă 30 de zile. Guvernul a alocat 2 miliarde de lei pentru acest program, astfel că vor putea fi finanțate 10.000 de firme.

X
X
X