Autobuze speciale pentru elevii care învață la două licee din centrul Clujului

Mai multe autobuze dedicate exclusiv elevilor claselor primare vor circula începând de săptămâna viitoare pe cinci trasee din Cluj.

Autobuzele vor fi inscripționate cu textul „Transport elevi”

Acestea vor lega două licee din centru de cartierele Mănăștur, Gheorgheni, Mărăști și Zorilor. Primăria a inițiat proiectul, ca pe un program pilot, în parteneriat cu liceele Nicolae Bălcescu și Avram Iancu.

Autobuzele dedicate exclusiv elevilor vor fi inscripționate. Acestea vor putea fi utilizate și de către școlari din clasele primare și de la alte unități de învățământ, a explicat primarul Emil Boc.

„Nu va mai urca nimeni în aceste autobuze, cu excepția copiilor și a însoțitorilor, până când părinții vor vedea că totul se derulează în siguranță. Este dreptul părintelui de a-și însoți coplul la școală și când ei se vor convinge că ceea ce am precizat se respectă în realitate atunci ei vor putea veni singuri cu autobuzele școlare spre unitățile de învățământ pe care le-am menționat”, a declarat Emil Boc.

Proiectul inițiat de municipalitate, în colaborare cu Inspectoratul Școlar și Compania de Transport Public vine și ca o măsură de fluidizare a traficului rutier din oraș în orele de vârf.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: CTP Cluj

Ne poți asculta și aici: