Bariton clujean, protagonist în spectacolul de deschidere a stagiunii de la Scala din Milano

Baritonul clujean George Petean, un artist cunosct de ani buni pe scenele internaționale, s-a numărat printre protagoniștii spectacolului „Attila” care a deschis în weekend stagiunea celebrei Scala din Milano.

George Petean, în foto în stânga, a interpretat rolul generalului roman Ezio pe scena uneia dintre cele mai faimoase teatre de operă din lume, La Scala.

Românul, cu apariții constante pe marile scene de operă din Europa și SUA, a interpretat rolul generalului roman Ezio, în timp ce rolul principal este interpretat de rusul Ildar Abdrazakov.

Deschiderea stagiunii de la Scalla din Milano este programată în fiecare an pe 7 decembrie, fiind un eveniment la nivel mondial. La spectacol a fost prezent de altfel și președintele Italiei, Sergio Mattarella.

Aplauzele finale au durat nu mai puțin de 15 minute, potrivit presei italiene, iar prestația lui George Petean a fost și ea foarte apreciată: „Și pentru Fabio Sartori (interpretul personajului Foresto, n.red.) și George Petean aplauzele au fost călduroase, pe bună dreptate. Baritonul, este capabil de o interpretare catifelată, ce nu poate trece neobservată”, scrie cronicarul Enrico Girardi în Corriere della Sera.

Născut la Cluj, George Petean a absolvit liceul de muzică „Sigismund Toduță”, iar apoi Academia de Muzică „Gheorghe Dima”.

După debutul în România, baritonul a devenit cunoscut și în afara țării, iar în ultmii ani a avut colaborări cu Metropolitan Opera din New York, Opera Regală Covent Garden din Londra, Teatro Real din Madrid sau Teatrul Liceu din Barcelona.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Facebook/George Petean

Ne poți asculta și aici: