BBTE Interdiszciplináris Tehetségfórum 2019

Lezajlott a hétvégén az Interdiszciplináris Tehetségfórum. Összegezve: 22 előadó, 21 előadás, 5 díj – eldőlt ki a legjobb Public Speaker a diákok közül. Kolozsváron is nő az elvárás az igényes előadások iránt- megfelelő tartalommal is kell rendelkezzen – formája, mondanivalója egyaránt kell legyen egy bemutatónak.

A verseny első helyezettje Elekes Gyopár (BBTE, Fizika Kar, Számítógépes fizika mesterképző szak), előadásának címe „Zenei harmónia: tény vagy vélemény?„; második helyezett Csíki Ottó (BBTE, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar, Vállalati Pénzügyi Menedzsment mesterképző szak), előadásának címe ,,Az autókereskedések telephelyválasztását  befolyásoló tényezők Romániában”; harmadik helyezett Tasnádi István (BBTE, Bölcsészettudományi Kar, Önálló magyar szak, alapképzés), előadásának címe ,,Fáji János naplója”. A közönség díját Gyenge L. Ervin szerezte (BBTE, Biológia és Geológia Kar, Orvosi biológia mesterképző szak), előadásának címe ,,Hogyan készült: Rezisztens mikrobák.” A konferencia legjobb kérdezőjének Téglás Ákost (BBTE, Fizika Kar) javasolták a legjobb kérdezői díjra.

A BBTE Interdiszciplináris Tehetségfórum elnevezésű diákkonferenciát a Babeş–Bolyai Tudományegyetem és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet a negyedik alkalommal rendezte meg 2019. március 22. és 23. között.

A tudománykommunikációs konferencián 22 előadó 21 előadással szállt versenybe a legjobb előadó (public speaker) címért, a társadalom-, humán-, természet- és reáltudományok területéről. A verseny fődíja 1000 lej, második díj 500 lej és a harmadik díj 300 lej volt, valamint 200 –200 lejt nyert a közönségdíjas és a legjobb kérdező is. A díjak odaítélésében a háromtagú zsűri és a közönség szavazata körvonalazta az eredményt.

A felvételek forrása: Facebook/Babeş-Bolyai Tudományegyetem

Ne poți asculta și aici: