Burse pentru militari și tinerii de la țară acordate de UBB și Fundația Prințul de Wales

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și Fundația Prințul de Wales va acorda 70 de burse pentru militari și tinerii de la țară care vor urma cursuri de antreprenoriat.

„Bursele se adresează cu precădere militarilor români ce fac tranziția spre viața civilă și tinerilor sub 45 de ani din mediul rural care au sau doresc să înceapă o afacere proprie. Participanții vor primi atestate profesionale din partea Universității Babeș-Bolyai”, se arată într-un comunicat de presă al universității clujene.

Cursurile vor începe luna viitoare și vor include teme precum activitatea antreprenorială (de la idee la oportunitatea de afaceri), planul de afaceri (planificare, buget, marketing, riscuri), branding și oportunități de finanțare a afacerii.

„Fundația Prințul de Wales a lansat primul program în sprijinul militarilor români în anul 2017, când a susţinut trei militari răniţi să participe la Jocurile Invictus din Canada, ocazie cu care Prințul Charles de Wales a dorit să contribuie personal la achiziţionarea echipamentelor prostetice necesare militarilor români. Ulterior, Fundaţia a dezvolat acest program în dorinţa de a susţine şi militarii care părăsesc armata şi au nevoie de recalificare pentru o nouă cariera în viaţa civilă”, se mai arată în comunicat.

Înscrierile pentru cursurile de antreprenoriat se fac până în 12 noiembrie.

Ne poți asculta și aici: