Călin Popescu Tăriceanu: Transilvania are cei mai mulți kilometri de autostrăzi și drumuri rapide finalizați sau aflați în lucru

Transilvania are cei mai mulți kilometri de autostrăzi și drumuri rapide finalizați sau aflați în lucru, a declarat astăzi la Cluj președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a subliniat că în bugetul national din acest an sunt prevăzute sume importante pentru proiectele mari de infrastructură, inclusiv pentru studii de fezabilitate și proiecte tehnice. Președintele Senatului a precizat că declarația sa anterioară, cu privire la inaugurarea a 180 de kilometri de autostradă în 2019, s-a bazat pe discuțiile cu reprezentanții Ministerului Transporturilor și ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Estimările Ministerului Transporturilor și ale Companiei Naționale de Autostrăzi, astea au fost. Când am văzut cifrele i-am zis directorului să se gândească foarte bine, înainte de a vorbi, înainte de a vorbi o dată, gândește-te de două ori. Și a zis: nu, nu, astea sunt cifrele pe care putem conta. Astea sunt cifrele pe care le-am păstrat la dosar, de la ei, cu antet, cu grafice de execuție”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Pe de altă parte, reprezentanții CNAIR au declarat în repetate rânduri că obiectivul pentru acest an este inaugurarea a 118 noi kilometri de autostradă. Potrivit Asociației Pro Infrastructură, chiar și acest obiectiv este nerealist, pentru că România este pregătită să inaugureze cel mult încă 50 de noi kilometri de autostradă.

Text și foto: Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: