Camera Comunelor a respins din nou Acordul Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu UE

Membrii Camerei Comunelor au respins vineri, pentru a treia oară, proiectul de Acord Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. Liderul partidului Laburist, Jeremy Corbin, a cerut demisia premierului și organizarea de alegeri anticipate.

Moţiunea propusă de premierul Theresa May privind aprobarea Acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost respinsă de Camera Comunelor cu un raport de voturi de 344 la 286, conform Sky News, citat de Mediafax.

Imediat după vot, Jeremy Corbin, liderul Partidului Laburist, care este în opoziție, a cerut demisia premierului conservator Theresa May şi organizarea de alegeri parlamentare anticipate în Marea Britanie.

În acest context, Executivul comunitar a transmis că data ieșirii Regatului Unit din UE este 12 aprilie. Totodată, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a convocat un summit extraordinar, pe tema Brexit, în 10 aprilie, ca urmare a impasului politic de la Londra.

Premierul britanic Theresa May și-a exprimat „regretul profund” că Acordul Brexit a fost respins din nou și a avertizat că implicaţiile sunt grave.

Pe de altă parte, Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, de opoziție, a cerut demisia prim-ministrului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Sursa foto: Facebook/UK Parliament


Ne poți asculta și aici: