Theresa May cere Consiliului European amânarea Brexit până în 30 iunie

Premierul britanic Theresa May a cerut președintelui Consiliului European amânarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, până în data de 30 iunie.

Theresa May becomes Prime Minister, Downing Street

May a făcut solicitarea printr-o scrisoare trimisă vineri președintelui CE Donald Tusk, scrie agenția Reuters, citată de Mediafax.

Theresa May a afirmat că dacă un acord va fi aprobat până la această dată, Marea Britanie va propune ca extinderea Brexitului să se încheie mai devreme.

Marea Britanie se va pregăti inclusiv pentru organizarea de alegeri pentru Parlamentul European.

„Guvernul ar putea să aprobe o perioadă pentru ratificare, care să permită Marii Britanii să se retragă din Uniunea Europeană până la 23 mai 2019 și astfel să nu participe la alegerile pentru Parlamentul European, însă va continua să facă pregătiri respectabile pentru aceste alegeri, în condițiile în care acest lucru nu se va întâmpla”, a declarat aceasta.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, ia în considerare opțiunea amânării cu 12 luni a termenului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, cu mențiunea că prelungirea va fi „flexibilă”, a declarat un oficial european, citat de BBC.

Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. Bruxellesul a amânat producerea Brexit până pe 12 aprilie.

Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie.

Sursa foto: tmay.co.uk

X
X
X