Tony Blair susține că Marea Britanie trebuie să organizeze un al doilea referendum privind Brexit

Fostul premier laburist Tony Blair a reiterat că este necesar un nou referendum în Marea Britanie privind ieșirea țării din Blocul comunitar.

Tony Blair susține că britanicii trebuie să aibă o nouă şansă de a se exprima în privința ieșirii țării din Uniunea Europeană.

Tony Blair susține că britanicilor trebuie să li se permită să voteze dacă preferă ieșirea din Uniunea Europeană fără un acord sau rămânerea în Blocul comunitar, potrivit agenției Reuters, citată de Mediafax.

Tony Blair şi alţi politicieni au semnalat în mai multe rânduri că cetăţenii Marii Britanii trebuie să aibă o nouă şansă de a se exprima, eventual printr-un referendum, în privinţa apartenenţei ţării la Uniunea Europeană. Blair consideră că acordul Marii Britanii privind părăsirea Uniunii Europene va trebui supus aprobării cetăţenilor, pentru a se stabili care sunt condiţiile ieşirii din Blocul comunitar.

Mai mult, eventuala ieşire din Uniunea Europeană va pune în pericol unitatea Marii Britanii, afectând acordul de pace privind Irlanda de Nord şi alimentând mişcarea proindependenţă în Scoţia, au avertizat atât Tony Blair, cât şi John Major, fost premier conservator al Marii Britanii.

Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană în data de 29 martie 2019, dacă decizia nu va fi blocată de Londra. De asemenea, dacă premierul Theresa May va reuși să ajungă la un acord cu Uniunea Europeană, acesta va trebui aprobat de Parlamentul britanic.

Sursa foto: Tony Blair Institute for Global Change

X
X
X