Cei mai bogați 500 de oameni din lume au pierdut din cauza prăbușirii burselor 99 de miliarde de dolari

Cei mai bogați 500 de pământeni au pierdut din cauza prăbușirii burselor 99 de miliarde de dolari, aceasta fiind a doua mare cădere, într-o singură zi, din Bloomberg Billionaires Index din acest an.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a pierdut 9,1 miliarde, cea mai mare sumă în cazul unei singure persoane, informează Mediafax. Astfel, averea celui mai bogat om din lume ajunge la 145,2 miliade de dolari.

Cel mai bogat european, Bernard Arnault, a pierdut 4,5 miliarde de dolari, averea proprietarului LVMH scãzând la 66,9 miliarde de dolari. Miliardarul a pierdut alte 3,5 miliarde de dolari vineri, 5 octombrie, în urma zvonurilor privind intensificarea controalelor vamale pentru reducerea importurilor neautorizate de articole de lux, cum sunt poșetele Louis Vuitton sau pantofii Berluti.

Pierderi de peste un miliard de dolari au înregistrat 17 persoane, printre care investitorul Warren Buffett, a cãrui avere a scãzut cu 4,5 miliarde de dolari.

Cei mai bogați 67 de moguli ai tehnologiei, un grup ce îi include pe Bill Gates și pe Mark Zuckerberg, contabilizeazã pierderi totale de 32,1 miliarde dolari.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: