Centenarul instituțiilor clujene crește bugetul pentru Revelion și Ziua de 1 Decembrie, la Cluj

Alocare record de la bugetul local pentru sărbătorirea zilei de 1 Decembrie și a Revelionului 2020, la Cluj. Asta și în contextul în care numeroase instituții clujene își sărbătoresc centenarul, au precizat autoritățile locale.

700.000 de lei vor fi destinați celor două evenimente. Cea mai mare parte a banilor vor merge spre cheltuilelile cu prestațiile artiștilor – 250.000 de lei. De asemenea, pentru “realizarea unor spectacole multimedia de lasere și videomapping sincronizat pe o coloană sonoră” vor fi atribuiți 150.000 de lei.

Potrivit documentelor disponibiule pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, activitățile din acest an vor avea în centrul atenției instituțiile clujene care vor marca 100 de ani. Creșterea bugetului local pentru Revelion și 1 Decembrie a crescut, astfel, de la 600.000 la 700.000 de lei.

“Anul acesta este suma mai mare decât anul trectul, deoarece anul trecut am primit finanțare și de la Guvern, având în vedere organizarea mai multor activități cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Anul acesta, de asemenea, vom avea în vedere sărbătorirea a 100 de ani a mai multor instituții importante din Cluj-Napoca”, a declarat, pentru EBS Radio, Iulia Perșa, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Lista instituțiilor care aniversează 100 de ani de la momente foarte importante în istoria lor, sau chiar de la înființare, este una extinsă. UBB, UMF, USAMV, UTCN, Academia de Muzică, Opera Națională Română, Teatrul Național, Clubul Universitatea Cluj, Colegiile Naționale Emil Racoviță, George Coșbuc, George Barițiu, Gruparea Mobilă de Jandarmi și Inspectoratul Județean de Jandarmi marchează astfel de evenimente.

Bugetul pentru Revelionul 2020 și ziua de 1 Decembrie urmează să fie aprobat în ședința Consiliului Local de joi.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: