Ziua de 1 Decembrie, marcată cu focuri de artificii și parade militare la Cluj și Dej

Aprinderea iluminatului de Crăciun, tradiționala paradă de tehnică militară, dar și focuri de artificii sunt câteva dintre evenimentele pregătite pentru 1 Decembrie.

Duminică, 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, la Cluj-Napoca va fi organizată și o expoziție care marchează 100 de ani de la înființarea mai multor instituții.

Manifestările vor debuta cu o depunere de coroane la statuia lui Mihai Viteazu, după care festivitățile se vor muta în Piața Avram Iancu.

„În Piața Avram Iancu, începând cu ora 12.30, va avea loc ceremonia oficială, defilarea cu tehnică militară și de intervenție și un spectacol de artificii de zi. Seara, de la ora 20.00 îi invităm pe clujeni în Piața Avram Iancu, care va fi luminată de un spectacol de foc de artificii. Un moment mult așteptat, mai ales de către copii, este aprinderea luminilor de sărbători. Acesta lucru se va face de la ora 19.00, în Piața Unirii”, a declarat Iulia Perșa, purtător de cuvânt al Primăriei clujene.

Apoi, Piața Unirii va deveni scena concertului susținut de trupele Voltaj și Cargo. În acest an, Primăria clujeană a alocat cel mai mare buget din ultimii ani, aproximativ 700.000 de lei, pentru organizarea festivităților de 1 Decembrie și Revelion.

Ziua Națională a României va fi marcată și la Dej, unde principalele manifestări se vor desfășura duminică, de la ora 15.00, în Piața Bobâlna.

Aici vor avea loc un ceremonial militar-religios, defilarea Gărzii de Onoare, a tehnicii militare și de intervenție, dar și a fanfarei.

Programul de 1 Decembrie de la Dej se va încheia cu retragerea cu torțe, un spectacol de lasere, foc de artificii și cu pornirea iluminatului de sărbători.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: