Childish Gambino, marele câștigător la premiile Grammy 2019

Childish Gambino, numele de pe scena muzicii al actorului Donald Glover, a obţinut patru trofee, pentru piesa „This Is America”, la ediția de anul acesta, a 61-a, a premiilor Grammy, care au fost decernate duminică seară, la Los Angeles, potrivit The Associated Press.

„This Is America”, care se referă la identitatea populaţiei de culoare şi brutalitatea poliţiei, a fost desemnată cel mai bun cântec al anului, devenind prima piesă rap din istorie recompensată cu prestigiosul trofeu. Piesa a mai primit premiile Grammy pentru cea mai bună înregistrare a anului, cel mai bun videoclip muzical şi cea mai bună interpretare rap, informează Mediafax.

Kacey Musgraves a câștigat mult râvnitul premiu Grammy pentru cel mai bun album al anului, „Golden Hour”, dar și trofeele pentru cea mai bună piesă country, „Space Cowboy”, și cea mai bună interpretare country, „Butterflies”.

Childish Gambino a absentat, însă, de la gala Grammy, la fel ca și alte nume mari ale genului, precum Kendrick Lamar și Jay-Z. Dar canadianul Drake a participat la ceremonie, unde a primit premiul pentru cel mai bun cântec rap, „God’s Plan”. În ciuda faptului că muzica rap este cel mai ascultat gen în SUA, reprezentanţii acestuia aleg să nu participe la gala Grammy, unde, de cele mai multe ori, sunt ignoraţi. Însă Drake, cel mai ascultat artist pe serviciile de streaming în 2018, a declarat în discursul de acceptare că muzicienii nu trebuie să îşi facă griji pentru premii, pentru că, de fapt, câştigul vine în momentul în care fanii cântă piesele lor.

La aceeaşi gală, muzicianul american Chris Cornell, care s-a sinucis în mai 2017, a obținut postum premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare rock cu piesa „When Bad Does Good”.

Fostul președinte american Jimmy Carter a câștigat la categoria „cel mai bun album vorbit” cu „Faith – A Journey for All”.

Lady Gaga și Brandi Carlile au câștigat fiecare câte trei premii Grammy.

Astfel, Carlile – artista cu cele mai multe nominalizări anul acesta, șapte – a câștigat premii Grammy în categoriile dedicate genului Americana și American Roots, în timp ce Lady Gaga a primit trofee pentru cea mai bună interpretare a unui duo/grup pop, pentru „Shallow”, de pe coloana sonoră a filmului „A Star Is Born” (împreună cu Bradley Cooper), dar și cea mai bună interpretare pop, pentru „Joanne”. Piesa „Shallow” a mai primit premiul pentru cel mai bun visual media.

Ceremonia de duminică seară a fost dominată de femeile din industria muzicală americană. Michelle Obama, fosta primă doamnă a SUA, a avut o apariţie surpriză în deschiderea evenimentului de la Staples Center din Los Angeles, la care vedete precum artista hip-hop Cardi B, Lady Gaga, Jennifer Lopez, actriţa Jada Pinkett Smith şi gazda Alicia Keys au vorbit despre puterea muzicii.

Sursa foto: Facebook/Recording Academy/GRAMMYs

Ne poți asculta și aici: