Câștigătorul trofeului Transilvania la TIFF 2007, Sebastián Lelio, în juriul Festivalului de la Berlin

Regizorul chilian Sebastián Lelio, câștigător al trofeului Transilvania la TIFF 2007, este unul dintre membrii juriului la ediația din acest an a Festivalului de la Berlin.

Sebastián Lelio a primit în 2007 trofeul Transilvania pentru filmul „La sagrada familia”, un film extrem de apreciat în festivaluri din întreaga lume. El a mai fost prezent la TIFF, în Cluj, în 2013.

Din juriu mai fac parte producătoarea de film și actrița britanică Trudie Styler, criticul de film american Justin Chang, actrița germană Sandra Hüller și curatorul și scriitorul american Rajendra Roy. Juriul este prezidat de actrița franceză Juliette Binoche, potrivit site-ului evenimentului, citat de Mediafax.

Organizatorii Berlinalei 2019 au finalizat luna aceasta programele pentru selecția oficială, 17 filme concurând pentru urșii de aur și argint, iar șase lungmetraje fiind prezentate în afara competiției. 20 dintre filme, produse sau coproduse de 25 de țări, vor fi prezentate în premieră mondială.

Anul trecut, premiul Ursul de Aur i-a revenit lungmetrajului „Nu mă atinge-mă/ Touch me not”, al regizoarei Adina Pintilie, care a primit și trofeul pentru cel mai bun film de debut.

Cea de-a 69-a ediție a Festivalului de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 – 17 februarie.

Sursa foto: tiff.ro

Ne poți asculta și aici: