Cinci noi aparate performante de radiologie, la Spitalul Județean Cluj

Trei aparate performante de radiologie cu braț C, pentru uz intraoperator, și două aparate de radiologie digitală, unul fix și unul mobil, au intrat în dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj în această lună.

Echipamentele au costat peste 2,5 milioane de lei și au fost achiziționate din fonduri provenite de la Ministerul Sănătății, Consilul Județean, Consiliul Local și din venituri proprii ale spitalului.

Două dintre aparatele de radiologie cu braț C vor funcționa în blocul operator al Secției Clinice Neurochirurgie și unul în blocul operator care deservește Secțiile Clinice Ortopedie-Traumatologie I-II. De asemenea, cele două secții de Ortopedie-Traumatologie vor fi deservite de aparatul de radiologie fix, iar echipamentul mobil de radiologie digitală va intra în dotarea Secției Clinice ATI I.

„În sala de operație, aparatele de radiologie cu braț C sunt utilizate în chirurgie cardio-vasculară, neurostimulare sau ortopedie. Brațul C permite mișcări orizontale, verticale sau în diagonală, astfel încât se pot obține radiografii ale pacientului din orice unghi, fără ca acesta să fie mișcat. Paleta largă de imagistică medicală pe oferită în timp real le permite medicilor chirurgi să identifice punctele critice, să monitorizeze în permanență progresul pacientului și să facă, în caz de nevoie, ajustările necesare manevrelor chirurgicale cu implicarea scheletului (vertebroplastii, proteze scheletice, fixări scheletice, etc). Intervențiile chirurgicale, chiar și cele complexe, în cazurile de politraumă, devin mai eficiente și mai sigure pentru pacient”, arată reprezentanții Spitalului Județean.

Sursa foto: Facebook/Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

Ne poți asculta și aici: