Zece ecografe noi au ajuns în ultimul an în dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj

Zece ecografe performante au ajuns în ultimul an în dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj.


Trei dintre acestea au fost cumpărate din fonduri alocate de Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Cluj. Valoarea totală a celor trei echipamente se ridică la 350.000 de lei. Aparatele funcționează în secțiile Endocrinologie, Nefrologie și Obstetrică-Ginecologie I.

„Ecograful destinat examinărilor endocrinologice oferă posibilitatea realizării elastografiei (măsurarea densității unui țesut) – considerată în prezent o examinare de rutină în ecografia tiroidiană şi mamară – crescând astfel precizia diagnostică a naturii benigne/ maligne a nodulilor tiroidieni. Echipamentul ecografic destinat Secției Clinice Nefrologie se utilizează în diagnosticul diferențial al insuficienței renale acute, insuficienței renale cronice, nefropatiile obstructive, stenoza de arteră renală, pericardita uremică, dar și pentru abord vascular. Ecograful care va funcționa în Secția Clinică Obstetrică-Ginecologie I va suplimenta ecografele existente în ambulatoriile de specialitate, pentru reducerea timpilor de așteptare și examinare și, nu în ultimul rând, pentru calitatea diagnosticului. Ecografia completează examenul clinic, aducând informații suplimentare necesare diagnosticului, pentru o paletă largă de afecțiuni”, susțin reprezentanții Spitalului Județean de Urgență.

Aceștia spun că în ultimii patru ani 20 de ecografe au ajuns în dotarea spitalului, valoarea acestora ajungând la aproape 4 milioane de lei.

Sursa foto: Facebook/Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

Ne poți asculta și aici: