CJ Cluj introduce autobuze regulate spre Bonțida și Cara

Clujenii vor avea la dispoziție două noi rute de transport în comun, spre localitățile Cara și Bonțida, una dintre importantele zone turistice din județ.

Astfel, ca urmare a licitației electronice organizate cu acest scop de către Agenția pentru Agenda Digitală a României și a deciziei Comisiei paritare a Consiliului Județean Cluj în vederea validării rezultatelor licitației, va fi supusă aprobării forului administrativ județean atribuirea noilor licențe de traseu operatorilor de transport desemnați câștigători.

Este vorba de Fany Prestări Servicii SRL pentru traseul 08: Cluj Napoca – Bonțida, care are 34 de kilometri și Mengi Prest Trans SRL pentru traseul 178: Cluj Napoca – Cara, care are 20 de kilometri.

Introducerii acestui tip de transport public în comun spre localitatea clujeană Cara, se justifică având în vedere că în zonă transportul feroviar a fost desființat. Din această cauză, locuitorii din zonă s-au confruntat cu mari dificultăți în ceea ce privește transportul către Cluj-Napoca.

În ceea ce privește localitatea Bonțida, fostul operator a renunțat la acest traseu, iar locuitorii nu mai au acces la transportul în comun. Acesta este motivul pentru care CJ Cluj a decis ca ruta să fie atribuită unui nou operator. Acesta va efectua curse regulate spre una dintre cele mai cunoscute comune clujene, acolo unde se desfășoară anual unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică electronică și care a început să își consolideze statutul de pol de atracție turistică în urma proiectelor de reabilitare și punere în valoare a castelelor Banffy din Bonțida și Răscruci. Acestea au fost reabilitate cu fonduri europene.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

Ne poți asculta și aici: