Clinica de Ortopedie-Traumatologie din Cluj va fi extinsă. Investiția, care prevede și construirea unui lift exterior se ridică la 30 de milioane de lei

Clinica de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Județean Cluj va fi extinsă prin relocarea și modernizarea blocului operator.

30 de milioane de lei vor fi investiți în extinderea și reamenajarea acestei clinici. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj, clinica va fi etajată, blocul operator și secția ATI vor fi relocate și modernizate, iar spațiile unde funcționeză acestea vor fi reamenajate. De asemenea, va fi amenajat accesulului ambulanțelor și va fi constrit un lift exterior.

Investiția vizează și refacerea finisajelor interioare și exterioare, schimbarea instalațiilor electrice unde este necesar, montarea unui sistem de detecție, alarmare și avertizare la foc, dar și a unui sistem interior și exterior de hidranți. Nu în ultimul rând, ușile vor fi schimbate cu unele etanșe sau rezistente la foc și se va asigura desfumarea pentru diferite încăperi conform cerințelor de securitate la incendiu.

Clinica de Ortopedie-Traumatologie „Alexandru Rădulescu” este primul spital de ortopedie din țară, deschis în anul 1921. Clinica este compusă din două secții, amplasate în aceeași clădire, respectiv I, care are 18 saloane cu 60 de paturi și Secția II, care are tot 60 de paturi, dar repartizate în 16 saloane.

Ne poți asculta și aici: