Clinica de Pediatrie 1 din Cluj, modernizată cu ajutorul voluntarilor

Una dintre clinicile Spitalului pentru Copii din Cluj-Napoca este transformată, în această perioadă, cu ajutorul voluntarilor.

Aceștia își dedică timpul liber pentru a moderniza Clinica de Pediatrie 1. La inițiativa Oanei Mîndruț, o clujeancă implicată deja de mai mulți ani proiectelor comunitare, voluntarii și-au asumat o misiune nu tocmai ușoară, iar până acum au zugrăvit și reparat spații care nu mai fuseseră modernizate de aproape două decenii.

„Cei de la Clinică ne-au arătat încetul cu încetul care sunt, de fapt, adevăratele probleme: acoperișul, canalizarea și am început să strângem rândurile pentru asta. Ne-au explicat că etajul 1 nu mai fusese zugrăvit de 19 ani și atunci primul lucru pe care l-am făcut a fost să găsesc voluntari care să vină să facă asta. Apoi a urmat etajul al doilea. Asta am făcut până acum. Și cu banii strânși donat și 11 frigidere și 29 de saltele din lista de necesar pe care ne-au dat-o”, a declarat Oana Mîndruț.

Până acum, reparațiile au costat 15.000 de lei, bani proveniți din donații și sponsorizări. Însă pentru reabilitarea întregii clădiri sunt necesari aproximativ 350.000 de euro.

 

Ioana Pîrlea

 

X
X
X