Clinica de Pediatrie 1 din Cluj, modernizată cu ajutorul voluntarilor

Una dintre clinicile Spitalului pentru Copii din Cluj-Napoca este transformată, în această perioadă, cu ajutorul voluntarilor.

Aceștia își dedică timpul liber pentru a moderniza Clinica de Pediatrie 1. La inițiativa Oanei Mîndruț, o clujeancă implicată deja de mai mulți ani proiectelor comunitare, voluntarii și-au asumat o misiune nu tocmai ușoară, iar până acum au zugrăvit și reparat spații care nu mai fuseseră modernizate de aproape două decenii.

„Cei de la Clinică ne-au arătat încetul cu încetul care sunt, de fapt, adevăratele probleme: acoperișul, canalizarea și am început să strângem rândurile pentru asta. Ne-au explicat că etajul 1 nu mai fusese zugrăvit de 19 ani și atunci primul lucru pe care l-am făcut a fost să găsesc voluntari care să vină să facă asta. Apoi a urmat etajul al doilea. Asta am făcut până acum. Și cu banii strânși donat și 11 frigidere și 29 de saltele din lista de necesar pe care ne-au dat-o”, a declarat Oana Mîndruț.

Până acum, reparațiile au costat 15.000 de lei, bani proveniți din donații și sponsorizări. Însă pentru reabilitarea întregii clădiri sunt necesari aproximativ 350.000 de euro.

 

Ioana Pîrlea

 

Ne poți asculta și aici: