CLUJ | Autobuzele pentru transportul elevilor circulă pe șapte trasee noi

Cele 10 autobuze noi comandate special pentru transportul elevilor la și de la școală circulă începând de astăzi la Cluj-Napoca. Cu ajutorul acestora, rutele au fost suplimentate cu șapte trasee noi, care permit transportul spre centru și pentru elevii din cartierele Bună Ziua și Grigorescu.

De astăzi sunt operaționale 12 trasee dedicate transportului la școală și acasă pentru elevii din ciclul primar. Direcția Poliția Locală va asigura, de asemenea, prezența a cel puțin un polițist local în fiecare autobuz școlar. Polițiștii vor asista copiii la urcarea și coborârea din autobuze, dar și la trecerea străzii, potrivit Primăriei Cluj-Napoca.

Acesata este cea de a doua etapă a proiectului  „Autobuze școlare pentru elevi”, votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă  și care are ca scop  diminuarea numărului de mașini care sunt în trafic la orele de vârf în centrul orașului.

Potrivit reprezentanților Primăriei, 4 din cele 10 autobuze au fost achiziționate din fondurile Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, restul 6 fiind cumpărate de municipalitate.  

Prețul unui autobuz marca Mercedes-Benz Setra, care corespund tuturor normelor europene din domeniu și care au o garanție de 5 ani sau 350.000 de kilometri, este de  aprospe 1.100.000 de lei.  

Cele 10 noi autobuze deservesc șapte licee din centrul Clujului. Este vorba de Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Colegiul Național „George Coșbuc”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Seminarul Teologic Ortodox, Liceul Teologic Reformat, Liceul Teoretic „Bathory Istvan” și Liceul Teoretic „Apáczai Csere János”

Autobuzele au 44 de locuri pe scaune fixe și 4 scaune rabatabile, rampă pentru fotoliile rulante ale persoanelor cu dizabilități, sistem de supraveghere video în interior și exterior,
dar și sistem de anunțarea vocală a numărului de traseu și a direcției de deplasare, în exteriorul autobuzului, pentru informarea persoanelor cu deficiențe de vedere.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

Ne poți asculta și aici: