Clujenii vor plăti taxe și impozite mai mari începând de anul viitor

În 2019, taxele și impozitele vor crește cu 1,3% la Cluj-Napoca, procent care reprezintă valoarea ratei inflației luată în calcul de către Primărie.

 

Cea mai mare pondere este dată de impozitele pe clădiri și locuințe, potrivit specialiștilor din administrația locală. Majorările vor viza, însă, și serviciile asigurate de Direcțiile de Urbanism, Patrimoniu și Evidență a Persoanelor, dar și amenzile percepute.

„Practic, vorbim de o indexare a nivelului impozitelor și taxelor locale cu 1,3%. Este vorba doar despre rata inflației pe anul în curs. Ultima majorare propriu-zisă a avut loc în 2016, însă atunci a fost vorba despre intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, prin urmare a fost obligatoriu la nivel național. La nivel local, ultima indexare cu rata inflației a avut loc în anul 2013”, a declarat Mirela Ogruțan, reprezentantă a Biroului Mass-Media al Primăriei clujene, pentru EBS Radio.

Majorarea taxelor și impozitelor locale urmează să fie aprobată în ședința Consiliului Local de mâine, urmând să intre în vigoare din 1 ianuarie 2019.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: