FOTO | Clujenii întârziați au plătit taxe și impozite pe ultima sută de metri. Anul acesta s-au încasat peste 100 de milioane de lei la bugetul local

Astăzi a fost ultima zi din acest an în care clujenii și-au putut plăti taxele și impozitele la ghișeele Primăriei. De mâine, casieriile vor fi închise, iar urgențe precum amenzile, vor putea fi achitate doar prin virament bancar sau online, pe site-ul municipalității.

În noul an, prima zi de plată a taxelor și impozitelor locale va fi 7 ianuarie.

„Eu am fost plecat și de aceea am venit acuma, de Sărbători. În câteva secunde am rezolvat problema”, a spus un clujean.

„Am avut taxe de plătit și am încercat să achit o taxă de timbru judiciar, dar nu am reușit. Am să revin”, a spus un alt clujean venit în ultima zi în care se mai pot face pățile.

Până în prezent, la Cluj-Napoca, impozitele locale pe anul 2018 au fost achitate în proporție de aproximativ 89% de persoanele fizice, de la care s-a încasat suma de 42.454.840 de lei și de aproximativ 97% de persoanele juridice, contribuția acestora însumând 67.196.665 de lei.

Cea mai mare aglomerație a fost, însă, la Direcția de Evidența Persoanelor. Astăzi a fost ultima zi în care s-au putut depune actele pentru eliberarea cărților de identitate. Ghișeele sunt deschise și mâine, însă doar pentru eliberarea de acte nu și pentru depunerea acestora.

„Ne-am mutat recent în Cluj și vrem să ne schimbăm buletinele. Nu că am amânat, dar acum avem timp”, a spus un domn dornic că rezolve problema cărților de identitate.

„Acum a împlinit vârsta de 14 ani (fiul – n.red.), înainte de Crăciun, și de aceea am venit aici”, a spus un tată emoționat.

O femeie a venit și ea cu fiul ei, căruia, din nefericire i-a fost furat portmoneul cu toate actele.

Din 1 ianuarie 2019, taxele vor crește cu 1,3% la Cluj-Napoca, procent care reprezintă valoarea ratei inflației luată în calcul de Primărie.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: