Clujul se pregătește să intre în Cartea Recordurilor. 10.000 de oameni vor recita din poeziile lui Mihai Eminescu

Cluj-Napoca se pregătește să intre în Cartea Recordurilor cu unul dintre cele mai ample evenimente dedicate lecturii.

Evenimentul va avea loc în 6 octombrie, în Piața Unirii

10.000 de oameni sunt așteptați în 6 octombrie, în Piața Unirii, pentru a recita din poeziile lui Mihai Eminescu. Momentul va fi organizat în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania. Directorul evenimentului, Vasile George Dâncu, a declarat, pentru EBS Radio, că prin această acțiune se reafirmă pasiunea clujenilor pentru lectură.

„Toți cititorii care vor veni în Piața Unirii, vor primi o carte <Eminescu, 100 de poeme> și vor citi pe rând câte un vers din această carte. Va fi totul organizat, va fi o scenă frumos amenajată, se va urca pe o parte a scenei, va avea fiecare precizat versul pe care îl va citi. Nu trebuie să treacă o pauză mai mare de zece secunde dintre primul cititor și al doilea cititor”, susține Vasile George Dâncu.

Organizatorii anunță că un adjudecător al GUINNESS WORLD RECORDS va ajunge la Cluj pentru a verifica momentul în care Clujul ar putea obține noul titlu la secțiunea „Most people in a reading relay”.

Festivalul Internațional de Carte Transilvania debutează în 2 octombrie. La a șasea ediție a evenimentului vor participa 80 de edituri cu peste 10.000 de cărți.

Sursa foto: Facebook/Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Ne poți asculta și aici: