„Marea Lectură” de la Cluj a ratat Cartea Recordurilor

Tentativa de stabilire a unui record la „Marea Lectură”, un eveniment care a avut loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca în 6 octombrie, când 3.491 de oameni au citit pe rând o carte, nu a fost omologată.

„Chiar dacă s-a doborât recordul la Secțiunea <Most people in a reading relay>, cu 420 de cititori, fiind validați 3.491, acesta nu a fost omologat. Însă Marea Lectură rămâne un eveniment memorabil și împreună cu voi putem fi mândri că am reușit și alte recorduri: Cea mai mare lansare de carte (Eminescu, „100 de poeme alese”) și Cea mai lungă (ca durată) lectură publică (s-a citit 10 ore și 20 de minute fără întrerupere)”, au anunțat organizatorii evenimentului pe Facebook.

„Marea Lectură” a fost organizată în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania. Organizatorii au publicat astăzi și filmul oficial „Marea Lectură”, pe pagina de Facebook a festivalului.

Marea Lectură 2018

Dragi prieteni, acesta este filmul oficial Marea Lectură.În 6 octombrie 2018, la Cluj s-a scris o pagină de istorie în care Cartea a fost celebrată așa cum se cuvine.Chiar dacă s-a doborât recordul la Secțiunea „Most people in a reading relay”, cu 420 de cititori, fiind validați 3.491, acesta nu a fost omologat.Însă Marea Lectură rămâne un eveniment memorabil și împreună cu voi putem fi mândri că am reușit și alte recorduri: Cea mai mare lansare de carte (Eminescu, „100 de poeme alese”) și Cea mai lungă (ca durată) lectură publică (s-a citit 10 ore și 20 de minute fără întrerupere).Vă mulțumim tuturor pentru susținere!

Publicată de Festivalul Internaţional de Carte Transilvania pe Marţi, 30 octombrie 2018

Pentru a doborî recordul secțiunii „Cei mai mulți oameni care citesc în cascadă” și pentru a duce orașul în Guinness World Records, organizatorii și-ar fi dorit ca 10.000 de oameni să citească poezii scrise de Mihai Eminescu.

 

Ne poți asculta și aici: