Co-fondatorul companiei care a creat jocurile FIFA vine la Startup Europe Summit de la Cluj. Cine va mai participa

Invitați de top la Startup Europe Summit, care va avea loc luna aceasta la Cluj-Napoca.

Pe lângă comisarul european pentru digitalizare, Mariya Gabriel, la această manifestare va fi prezent, printre alții, unul din co-fondatorii companiei care a creat jocurile FIFA, Jeff Burton.

Absolvent al Stanford University, Jeff Burton a pus umărul la fondarea Electronic Arts (EA) în 1982, în faza în care firma, în prezent a doua ca mărime din industria gamingului în SUA, era practic un start-up.

El a lucrat 7 ani pentru companie, iar ulterior a co-fondat sau înființat pe cont propriu numeroase alte businessuri. Din luna februarie el este și consultant în cadrul Comisiei Europene.

Printre ceilalți invitați de top care vor fi prezenți la Cluj se mai numără Simon Schaeffer – fondatorul unui campus inovativ din Berlin, Factory, care reunește companii de pe toate palierele tehnologiei, de la Siemens la Twitter și Uber – Gianpiero Lotito, președintele Europe Teech Alliance, din cadrul Parlamentului European, sau Martin Villig, co-fondator Taxify.

La eveniment s-au înregistrat deja aproximativ 500 de persoane, dar numărul participanților la unul dintre cele mai ample evenimente dedicate start-up-urilor de la nivel european ar urma să depășească 600 de oameni,

„Prin faptul că avem o conferință de asemenea anvergură, care atrage participanți din toată Europa și transformă practic Clujul într-o capitală a start-up-urilor, avem ocazia ca, fără să avem acele cheltuieli de deplasare cu avioane, cazări, să beneficiem de un transfer de cunoștințe extrem de important și să realizăm contacte care cu siguranță vor genera oportunități viitoare. Vor fi prezente fonduri de investiții, acceleratoare, diverse programe oferite de diverși investitori, Comisia Europeană și Banca Europeană de Investiții. Faptul că această conferință va atrage în jur de 600-700 de participanți este o ocazie extraordinară în a identifica potențiale parteneriate. Ne așteptăm la un interes crescut atât din partea ecosistemului din România, cât și din această parte a Europei”, a declarat Bianca Muntean, director executiv al Asociației clujene de IT ARIES Transilvania.

Startup Europe Summit va avea loc la Cluj-Napoca, în zilele de 21 și 22 martie, în contextul președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: youtube.com