Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, la Cluj-Napoca: România este a doua ţară din Europa în ceea ce privește numărul de studenți la IT

România se află pe cel mai solid pilon, pentru că este un specialist în domeniul IT, este a doua ţară din Europa în termeni de studenţi la IT, de femei care sunt implicate în IT, a declarat, la Cluj-Napoca, Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Alexandru Petrescu a declarat că agenda președinției României la Consiliul UE din ultimele trei luni a fost cu precădere orientată spre tehnologie, către promovarea investiţiilor. „Suntem la jumătatea perioadei de când România a preluat preşedinţia Consiliului European, iar acesta este unul dintre cele mai importante momente europene din domeniul tehnologiei. Agenda noastră din ultimele trei luni a fost cu precădere orientată spre tehnologie, către promovarea investiţiilor, spre prioritizare, pentru a reduce diferenţele dintre UE şi alte economii de pe glob. (…) Cred că ceea ce a reuşit Clujul şi ceea ce România face, încetul cu încetul, este să pună patru piloni pe masa discuţiei: primul, economia digitală, economică, prin care putem crea antreprenoriat şi un mediu de afaceri propice. Aceşti piloni sunt administraţie corespunzătoare, care să dorească să lucreze pentru reducerea birocraţiei şi pentru a avea un Cod fiscal pe înţelesul tuturor şi o legislaţie a licitaţiilor. Apoi dezvoltarea în business de front-line, apoi capital disponibil, cu toţii trebuie să scădem finanţările excesive şi să îmbunătăţim apetitul pentru inovatorii de business şi, nu în ultimul rând, forţa de muncă. Trebuie să spun că România se află pe cel mai solid pilon aici, pentru că este un specialist în domeniul IT, este a doua ţară din Europa în termeni de studenţi la IT, de femei care sunt implicate în IT”, a spus Alexandru Petrescu, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, 99 % din economia europeană este deţinută de IMM-uri, care produc locuri de muncă în UE, multe dintre acestea fiind în proces de refacere de pe urma crizei din perioada 2007-2010.

„Anul trecut a crescut şi nivelul de angajare şi se aşteaptă să crească şi în acest an cu 1,9%. Dar trebuie să acordăm o deosebită atenţia acestui subiect: start-up-urile”, a mai spus ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Alexandru Petrescu participă la Cluj-Napoca la Startup Europe Summit 2019, conferința Comisiei Europene privind Startup-urile tehnologice, organizată în parteneriat cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și Primăria Cluj-Napoca. La eveniment mai sunt prezenți comisarul european pentru economia și societatea digitală, Mariya Gabriel, și primarul Emil Boc.

Sursa foto: Facebook/Alexandru Petrescu

Ne poți asculta și aici: