Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Finanțare europeană pentru 48 de start-up-uri din Transilvania

Antreprenorii din Cluj și alte cinci județe din Transilvania pot accesa fonduri nerambursabile de cel mult 40.000 de euro pentru a demara o afacere.

Proiectul european prevede înființarea de start-up-uri în sectorul IT și industria creativă. Antreprenorii din județele Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj au la dispoziție 11,85 de milioane de lei.

Programul este derulat de Asociația pentru Promovarea Afacerilor din România, Grupul Pont și Camera de Comerț și Industrii Bihor.

Potrivit lui Farkas Andras, coordonatorul Pont, asociația care s-a ocupat și de candidatura Clujului la titlul de Capitală Europeană a Tineretului, 171 de persoane s-au înscris în acest program. Aceștia au participat la traininguri și la cursuri pentru elaborarea unui plan de afaceri.

În urma acestora, au fost alese 141 de planuri eligibile, iar în urma concursului de selecție se vor înființa 48 de noi firme în IT și industrii creative.

Antreprenorii vor putea accesa la început o pre-finanțare de până la 75% din valoarea totală a sumei, iar pentru a primi ultima tranșă ei vor trebui să demonstreze că au venituri de cel puțin o tremie din suma obținută inițial.

Text și foto: Ovidiu Cornea

X
X
X