Comisia Europeană ar putea sancționa Austria pentru că a redus alocațiile pentru copiii imigranților din estul Europei

Comisia Europeană a avertizat că ar putea declanşa procedura de sancţionare a Austriei, după ce Parlamentul de la Viena a adoptat un proiect de lege controversat care prevede reducerea alocaţiilor copiilor imigranţilor din ţări est-europene.

Proiectul, adoptat ieri de Parlamentul de la Viena, prevede că imigranţii din alte ţări ale Uniunii Europene care muncesc în Austria vor primi pentru copiii aflaţi în ţara de origine alocaţii adaptate nivelului de trai şi veniturilor din naţiunea respectivă, informează agenţia APA, citată de Mediafax. Conform noului sistem de calcul, copiii imigranţilor vest-europeni ar urma să primească alocaţii mai mari, iar cei est-europeni mai mici.

„Imediat ce legea va intra în vigoare, Comisia Europeană nu va ezita să recurgă la toate posibilităţile, în contextul în care este garant al tratatelor comunitare”, a declarat Christian Wigand, un purtător de cuvânt al Executivului UE. Acesta a precizat că indexarea veniturilor în funcţie de nivelul de trai nu este permisă prin dreptul comunitar, lucru confirmat de Curtea de Justiţie a UE. „Este o problemă de corectitudine: o persoană care îşi achită contribuţiile în sistemul naţional trebuie să se aştepte la indemnizaţii la acelaşi nivel cu celelalte”, subliniază oficialul CE.

Sursa foto: Facebook/EuropeanCommission