Concert la pian într-un spațiu de recuperare medicală. Bogdan Vaida, pianist clujean: „Mergem acolo unde oamenii vor să asculte muzică”

Pianistul clujean Bogdan Vaida va cânta în această lună într-un spațiu de recuperare medicală din Cluj, în cadrul unui turneu național care și-a propus să ducă muzica acolo unde oamenii vor să o asculte.

Bogdan Vaida spune că cel mai neconvențional loc în care a cântat este o sală de concert.

Concertul din 20 noiembrie va fi al doilea pe care Bogdan Vaida îl va susține în acest an în Cluj. „În general, punem un pic mai multe concerte în Cluj, e o cerere un pic mai mare. La concertele noastre accesul e liber, dar pentru că spațiile sunt limitate ca și capacitate, se fac rezervări de locuri pe site-ul nostru și suntem bucuroși să zicem că tot turneul este rezervat deja. La Cluj sunt undeva la 150 de locuri, sunt rezervate deja, și mai avem o listă de așteptare de două ori pe atâta”, a declarat la emisiunea „Adio perne!”, de la EBS Radio, Alin Vaida, membru al asociației „Fapte”, care organizează turneul.

Alin Vaida susține că toate locurile pentru concertele din acest an au fost rezervate.

Până atunci însă Bogdan Vaida va cânta în acest weekend la Iași, la o firmă de IT, care are sediul într-o casă în care a locuit Vasile Alecsandri.

Scopul turneului „Classic Unlimited” e să ducă muzica clasică în spații atipice. „Pentru mine, cel mai neobișnuit loc în care am cântat în cadrul turneului, mai degrabă a turneului din Germania, a fost într-o sală de concerte, pentru că o sală de concerte e pentru proiectul meu neobișnuită. (…) Ideea e să nu excludem locuri în care oamenii vor să asculte muzică. (…) Au fost și locații care sună mai exotic: o stație de epurare, un cabinet de fizioterapie și multe altele, un cabinet de medicină veterinară”, a spus Bogdan Vaida la emisiunea matinală, moderată la EBS Radio, de Angel Rusu.

„Repertoriul nu îl schimb în funcție de locațiile unde cântăm. Bineînțeles că fiind un turneu cu 10 concerte foarte aproape unul de celălat repertoriul e același sau cel puțin în linii mari același”, a mai spus Bogdan.

Foto: Tiberiu Crișan

Ascultă aici interviul acordat de Bogdan și Alin Vaida realizatorului emisiunii „Adio perne!” de la EBS Radio:

 

X
X
X