Echipamente moderne pentru Spitalul de Recuperare și pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj

Șase noi echipamente moderne au intrat în dotarea Spitalului de Recuperare și a Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca. Aparatele au costat circa 2 milioane de lei, iar finanțarea a fost asigurată prin programul destinat dezvoltării infrastructurii locale.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj, în subordinea căruia se află cele dou unități medicale, Spitalul Clinic de Recuperare a primit un aparat de sterilizare cu plasmă, un ecograf multidisciplinar și un sistem de mapping tridimensional, care va permite diagnosticarea cu precizie a tulburărilor de ritm cardiac și stabilirea schemei terapeutice adecvate cazului, cu impact semnificativ asupra evoluției clinice a pacienților.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” a fost dotat cu un aparat de măsurare a difuziunii monoxidului de carbon – TLCO, un ecograf digital Doppler color și un sistem de stocare centralizată a imaginilor şi datelor care este folosit de Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală – Computer Tomograf.

„În valoare totală de circa 2 milioane de lei, această investiție în aparatură medicală, necesară pentru buna desfășurare a actului medical și pentru creșterea calității serviciilor furnizate pacienților, a fost finanțată prin programul destinat dezvoltării infrastructurii locale”, susțin reprezentanții CJ Cluj.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

Ne poți asculta și aici: