Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Echipamente moderne pentru Spitalul de Recuperare și pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj

Șase noi echipamente moderne au intrat în dotarea Spitalului de Recuperare și a Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca. Aparatele au costat circa 2 milioane de lei, iar finanțarea a fost asigurată prin programul destinat dezvoltării infrastructurii locale.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj, în subordinea căruia se află cele dou unități medicale, Spitalul Clinic de Recuperare a primit un aparat de sterilizare cu plasmă, un ecograf multidisciplinar și un sistem de mapping tridimensional, care va permite diagnosticarea cu precizie a tulburărilor de ritm cardiac și stabilirea schemei terapeutice adecvate cazului, cu impact semnificativ asupra evoluției clinice a pacienților.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” a fost dotat cu un aparat de măsurare a difuziunii monoxidului de carbon – TLCO, un ecograf digital Doppler color și un sistem de stocare centralizată a imaginilor şi datelor care este folosit de Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală – Computer Tomograf.

„În valoare totală de circa 2 milioane de lei, această investiție în aparatură medicală, necesară pentru buna desfășurare a actului medical și pentru creșterea calității serviciilor furnizate pacienților, a fost finanțată prin programul destinat dezvoltării infrastructurii locale”, susțin reprezentanții CJ Cluj.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

X
X
X