Eston, căluțul pentru care s-a organizat un bal caritabil, a fost operat cu succes și a intrat în perioada de recuperare

Căluțul Eston, pentru care în luna decembrie a fost organizat un bal caritabil cu strângere de fonduri, a fost operat cu succes și a intrat deja în recuperare, anunță reprezentanții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj.

Eston are cinci ani și este internat în Clinica de Ecvine a USAMV de doi ani, fiind preluat de la o asociație care nu a putut acoperi costurile procedurilor necesare pentru problemele lui medicale. El a mai fost operat de două ori, după diagnosticul de fractură de metatars, iar intervenția de acum a fost estimată la circa 2.000 de euro, inclusiv șuruburile necesare.

La balul caritabil din luna decembrie s-au donat aproximativ 6.500 de lei. Printre cei care au susținut campania s-au numărat și membrii echipei de baschet U-BT Cluj.

„Operația a decurs în condiții foarte bune, iar Eston se află deja în recuperare, care va dura circa 4 luni. Intervenția a avut loc la metatarsul piciorului drept posterior și a constat în îndepărtarea calusului exuberant și realinierea razelor osoase printr-o plăcuță cu șuruburi dintr-un aliaj special destinat cailor. În timpul recuperării, Eston va face și procedee de fizioterapie, pentru refacerea musculaturii. El va rămâne în clinică și este considerat deja un membru al echipei noastre”, a explicat dr. Cristian Crecan, cel care a efectuat operația.

Sursa foto: USAMV Cluj

Citește și: Mobilizare pentru Eston! Calul în vârstă de 5 ani are nevoie de o intervenție chirurgicală ale căror costuri se ridică la 2.000 de euro

Ne poți asculta și aici: