Consiliul Județean Cluj a cumpărat nouă imobile de la Clujana, cu 22 de milioane de lei. Fabrica se va muta în parcul Tetarom I

Consiliul Județean Cluj a cumpărat nouă imobile de la societatea Clujana, în suprafață de aproape 10.000 de metri pătrați. Fabrica de încălțăminte își va muta liniile de producție într-o hală din parcul Tetarom I.

Contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat astăzi de vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Marius Mînzat. „Decizia noastră de a cumpăra aceste imobile va genera beneficii multiple, pentru toate părțile implicate. Banii rezultați în urma vânzării vor permite Clujana să își achite datoriile istorice și să își extindă activitatea. În același timp, Consiliul Județean va valorifica aceste imobile aflate într-o zonă cu un mare potențial de dezvoltare, folosindu-le ca sedii pentru unele instituții subordonate precum și pentru alte activități de interes public”, a declarat Marius Mînzat.

În total, CJ Cluj a achiziționat 9 imobile, terenuri și construcții, în suprafață de 9.929 de metri pătrați, care vor fi transformate în spații administrative. Aici, urmează să fie relocate birouri și spații de arhivare ale Centrului Militar Zonal Cluj, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Cluj sau ale Filarmonicii Cluj, instituții care în acest moment plătesc chirii în valoare totală de peste 650.000 lei anual.

„Suma achitată de Consiliul Județean pentru cumpărarea acestor active este de 22.072.808 lei, valoare de piață rezultată în urma unei evaluări independente realizate în baza standardelor de evaluare a bunurilor 2018 emise de ANEVAR”, susțin reprezentanții CJ Cluj.

Fabrica de încălțăminte Clujana se va muta într-o hală nou construită în Parcul Industriala Tetarom I, de pe Tăietura Turcului. „Imobilele edificate prin intermediul proiectului cu finanțare europeană de extindere a Parcului Tetarom I sunt finalizate și urmează să fie recepționate în perioada imediat următoare”, susțin reprezentanții Consiliului Județean.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

Ne poți asculta și aici: