Cu metroul și trenul metropolitan în instanță. Primăria așteaptă decizia Curții de Apel pentru a desemna câștigătorul licitației

Primăria clujeană așteaptă decizia Curții de Apel pentru a desemna câștigătorul licitației de realizare a studiilor de fezabilitate pentru metroul și trenul metropolitan.

Firma care câștigase inițial a depus o acțiune în instanță, după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis descalificarea acesteia, în urma unei contestații depuse de societatea clasată pe locul secund.

Și Primăria clujeană a atacat hotărârea CNSC. Potrivit deciziei forului, contractul ar fi urmat să fie atribuit firmei clasate pe poziția secundă. Decizia finală aparține acum instanței.

„Cine va decide Curtea de Apel că trebuie să primească contractul, acela îl va primi. După aceea nu vor mai exista alte modalități de contestare pentru că ultima este cea din fața instanței de judecată. Deci mai așteptăm 45 de zile maximum, așa cum prevede legea, pentru decizia Curții de Apel, după care vom încheia contractul cu câștigătorul. Noi suntem obligați să așteptăm decizia instanței în acest moment, deci nu aș spune că e o întârziere, este parcurgerea unei proceduri legale și, având în vedere valoarea foarte mare a investiției, aproape 10 milioane de euro, e firesc să fie o competiție și să-și utilizeze toți participanții toate mijloacele și căile legale pentru a-și adjudeca contractul”, a declarat primarul Emil Boc.

La licitația pentru studiile de fezabilitate pentru realizarea metroului și a unui tren metropolitan la Cluj au fost depuse cinci oferte, dintre care trei s-au calificat în faza finală.

Câștigătorul inițial, o asociere de firme din Franța, Italia și România, a fost anunțat în luna octombrie a anului trecut.

 

Ovidiu Cornea