Cursuri suspendate la o grădiniță din Cluj. Ce trebuie să faceți să vă feriți de infecțiile respiratorii

Cursurile au fost suspendate, astăzi, la o grădiniță din Cluj-Napoca.

Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean, copiii de la două grupe ale unității de învățământ, care este privată, stau acasă din cauza infecțiilor respiratorii.

În schimb, activitatea la Liceul de Muzică, la „Onisifor Ghibu” și la Seminarul Teologic, unde cursurile au fost suspendate parțial săptămâna trecută, a revenit la normal.

În fiecare dimineață, în unitățile de învățământ din județ se face triajul epidemiologic.

„Sunt medici și asistente școlare, care monitorizează situația și în fiecare dimineață, înainte de ora 10.00, se raportează numărul de cazuri de viroze”, a declarat șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus.

Din punct de vedere al evoluției bolilor, trendul este ascendent, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Cluj.

În aceasă perioadă este indicat să purtăm măști de protecție dacă circulăm cu mijloace de transport în comun sau dacă avem simptome de boală și să ne spălăm frecvent pe mâini, potrivit șefului Direcției de Sănătate Publică Cluj, Mihai Moisescu.

„Suntem într-o săptămână epidemică de evoluție a gripei și a virozelor respiratorii. De obicei, după data de 15 ianuarie constatăm circulația virusului gripal în regiunea noastră. Cu aceste măsuri și cu vaccinarea antigripală putem avea cât de cât sub control acest fenomen”, a declarat la EBS, Mihai Moisescu.

Mihai Moisescu a precizat că Direcția de Sănătate Publică va solicita zilele viitoare noi doze de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătății, după ce se va consulta cu medicii din județul Cluj în privința necesarului.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: