DN1 intră în reparații pe o distanță de 10 kilometri

DN 1C intră în reparații pe o distanță de 10 kilometri între localitățile clujene Șaula și Izvorul Crișului. Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj susțin că lucrările vor începe după 15 septembrie și vor dura circa două luni.

Aproape 60.000 de mașini intră în oraș în fiecare zi dinspre Florești, potrivit autorităților

„Vom începe un covor asfaltic de la Șaula și vom veni până la Izvorul Crișului. Anul viitor vrem să ajungem în Cluj dacă vom putea și vom avea bani, pentru că este necesar să înlocuim stratul de uzură”, a declarat directorul DRDP Cluj, Radu Băruță, pentru EBS Radio.

Potrivit acestuia, se va lucra pe porțiuni de aproximativ 2 kilometri, pe câte un singur sens, astfel încât traficul pe șoseaua care leagă Clujul de Oradea să fie cât mai puțin afectat.

Reabilitarea porțiunii de 10 kilometri dintre Șaula și Izvorul Crișului va costa peste 2,5 milioane de lei și ar urma să se încheie la mijlocul lunii noiembrie.

Primarul comunei Florești, Horea Șulea, a anunțat inițial pe o rețea de socializare că lucrările la DN 1 ar viza partea dinspre Florești spre Cluj-Napoca.

DN1/E60 este, pe porțiunea dintre Cluj-Napoca și Florești, cea mai aglomerată șosea din țară. Aproape 60.000 de mașini intră în oraș în fiecare zi dinspre Florești, potrivit autorităților.

Sursa foto: Facebook/Info Trafic Cluj