Măsură nouă de circulație propusă de polițiștii clujeni în Florești

Reprezentanții Serviciului de Poliție Rutieră solicită amplasarea unui sens giratoriu în zona magazinului Metro pe DN1/E60, în comuna Florești.

Aceasta este una dintre zonele unde au avut loc mai multe incidente rutiere grave de-a lungul timpului.

Propunerea a fost transmisă Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, care administrează șoseaua și care a fost reasfaltată recent. Măsura ar urma să fie aplicată concomitent cu alte noi reguli de circulație pe porțiunea de șosea dintre magazinul de bricolaj de la intrarea în Florești și Metro.

„Propunerea poliției rutiere a fost de interzicere a tuturor virajelor la stânga pe acest tronson de drum întrucât e foarte greu să te asiguri la efectuarea unui astfel de viraj la două benzi de circulație care vin din sens opus. Oricum, având în vedere interzicerea acestor viraje vom amenaja un punct de întoarcere, astfel încât să le permitem celor care doresc să ajungă în zona magazinului de bricolaj să poată efectua această manevră în condiții de siguranță. Varianta propusă de către noi este amenajarea unui sens giratoriu în zona Metro, la intersecția drumului național cu strada Răzoare”, a precizat pentru EBS Radio comisarul Sergiu Iurian, ofițer specialist în cadrul Serviciul Rutier Cluj.

Propunerea polțiștilor este în curs de analiză de către reprezentanții DRDP Cluj. Aceștia au anunțat pe de altă parte că au finalizat asfaltarea celor 10 kilometri de drum naținal de la intrarea în Florești în direcția Gilău.

Ovidiu Cornea

 

Te-ar mai putea interesa

X
X
X