Sprijin financiar pentru părinții clujeni ai căror copii nu au obținut loc în creșe

Autoritățile locale vin în sprijinul părinților clujeni ai căror copii nu au obținut loc în creșele de stat. Municipalitatea intenționează să acorde o subvenție cu o valoare medie lunară de 150 de euro, în funcție de venitul părinților, sub forma unei contribuții la plata unei bone acreditate.

 

Primăria Cluj-Napoca a pregătit deja un proiect de hotărâre de Consiliu Local, care a fost înaintat Curții de Conturi pentru a fi analizat.

„Deja am pregătit o sumă de bani care va acoperi necesarul de anul acesta cu siguranță, pentru că sunt numai patru luni, nu e atât de mult și ne vom putea creiona și bugetul de anul viitor. Doi la mână, oferim tinerilor care doresc să rămână în țară un motiv în plus și trei, se fiscalizează bona, adică ceea ce astăzi practic de multe ori este plată informală devine fiscalizată, se plătesc impozite, este legal, iar o bonă care are 2-3 copii poate câștiga mai mult decât salariul mediu pe economie”, a declarat primarul Emil Boc.

Măsurile anunțate de autorități vin în contextul în care cele peste 1.200 de locuri din creșele publice din Cluj-Napoca s-au dovedit și în acest an insuficiente. Pentru cele 670 de locuri care se vor elibera din toamnă au fost depuse peste 1.600 de solicitări. În următorii trei ani, încă aproximativ 400 de locuri urmează să fie create, prin deschiderea de noi creșe.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: