Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Donald Trump: „Toți americanii suferă din cauza imigrației ilegale necontrolate”

Preşedintele Donald Trump s-a adresat marţi naţiunii americane în legătură cu construirea gardului de la frontiera cu Mexicul, pentru a asigura securitatea graniţei împotriva imigranţilor, într-un discurs televizat, transmis de CNN.

Președintele Trump a dat vina pe democrați pentru oprirea activităţii administraţiei timp de 18 zile, declarând că problema ar putea fi rezolvată cu ușurință dacă oponenții săi politici vor ceda cerințelor sale privind finanțarea zidului. „Guvernul rămâne închis pentru un singur motiv: democrații nu vor finanța securitatea frontierelor”, a declarat Trump în cadrul discursului susţinut din Biroul Oval, citat de Mediafax.

Democrații și-au exprimat sprijinul pentru pașii de securitate la graniță, cum ar fi îmbunătăţirea tehnologiei, dar au refuzat să ofere sprijin pentru construirea unei bariere la graniță.

Trump a spus că va relua discuțiile cu democrații. „Această situație ar putea fi rezolvată într-o ședință de 45 de minute”, a spus el. „Am invitat mâine liderii Congresului la Casa Albă pentru a face acest lucru”, a adăugat Trump.

Președintele Trump a deschis primul discurs oficial din biroul de la Casa Albă avertizând asupra „unei creșteri a crizei umanitare și de securitate de la frontiera noastră de sud”. Problema imigrației, a spus Trump, este „o criză a inimii, o criză a sufletului”. Trump a afirmat că SUA nu mai poate găzdui imigranții care intră ilegal în țară. „Nu avem spațiul nesesar pentru a-i ține și nu avem nici o modalitate de a-i întoarce prompt acasă în țara lor”, a spus Trump.

„Toți americanii suferă din cauza imigrației ilegale necontrolate. Acest lucru restrânge resursele publice și scade numărul locurilor de muncă și salariile”, a precizat Trump. Președintele american a catalogat problema frontierei ca pe o criză și s-a opus crimelor comise de imigranții ilegali.

Trump a recunoscut violenţele cu care se confruntă migranții în timpul călătoriei în SUA, declarând: „Una din trei femei este agresată sexual în trecerea periculoasă prin Mexic. Femeile și copiii sunt cele mai mari victime ale sistemului nostru defect. Aceasta este realitatea tragică a imigrației ilegale la frontiera noastră de sud”.

Donald Trump va efectua o vizită la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, în contextul crizei politice generate de intenţia sa de a construi un zid pentru a opri imigranţii. „Preşedintele Donald Trump se va deplasa joi la frontiera sudică pentru a se întâlni cu persoanele aflate în primele linii în criza de securitate naţională şi umanitară”, a anunţat luni seară Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Activităţile a numeroase agenţii guvernamentale federale din Statele Unite sunt blocate de două săptămâni din raţiuni bugetare, din cauza faptului că Donald Trump şi liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanţată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic. Donald Trump cere 5,6 miliarde de dolari pentru acest proiect controversat, promis în campania electorală din 2016.

Sursa foto: whitehouse.gov

X
X
X